27-01-10

gedicht

Anders zijn

Anders zijn is vaak eng voor de ander,
afwijken dat kan toch zomaar niet,
wie maakt dat ik verander,
en in het andere doel schiet,

Anders zijn is waardevol,
waarom begrijpt de ander je niet,
omdat hij verstrikt zit in een rol,
en hij het andere gewoon niet ziet,

of het andere niet kent,
dat maakt hem in de war,
de mens is te veel gewend,
te trekken aan dezelfde kar,

er is vaak maar één weg voor ze te gaan,
de weg van het bekende,
ze durven niet alleen te staan,
leve de ander dat zijn voor mij de helden,

Ben je anders, omdat je anders denkt,
nee hoor je bent gewoon mens,
ieder mens weet hoe hij liefde schenkt,
maar we doen het nog niet samen, dit is mijn allergrootste wens,

Liefde en respect voor elk mens wat leeft,
hoe je ook je levenspad bewandeld,
weet dat de ander om je geeft,
en dat we met elkaar zijn verankert.

15:01 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Zonnetje houdt niet van leugens

Omdat Zonnetje niet veel verteld van op school, luister ik steeds met volle aandach als hij dit eens een keertje wel doet. Vooral als Gamer niet thuis is praat Zonnetje wel iets meer. Zo ook vorige week toen ik vroeg hoe het geweest was op school, zei hij: niet goed mama. Ik vroeg waarop en hij vertelde met traantjes in zijn ogen dat een vriendje gelogen had over de leeftijd van dit vriendje zijn papa. Zonnetje kan hier echt niet tegen en nu begrijpen we beter zijn gedrag tegenover zijn stiefbroertje die wel eens veel fantaseert en daardoor ook leugens verteld.

Zonnetje heeft ook de gewoonte om zijn sokken bij het slapen gaan naast zijn hoofdkussen te leggen, ik mag daar niet aankomen want dan wordt hij boos: nu weet ik niet meer welke voor de rechter voet is en welke voor de linker voet. Een kind van 7jaar zou zich daar toch niet mee moeten bezig houden denk ik dan.

Gamer doet het heel goed op school. Hij heeft zich ondertussen goed aangepast aan de nieuwe gezinssituatie en is heel lief en zelfstandig.Hij gaat ook redelijk goed om met de problemen van zijn broer. Een droomjongen denk ik dan soms.

14:55 Gepost door | Permalink | Commentaren (0) | Tags: ass |  Facebook |

03-01-10

leven in een nieuwsamengesteld gezin

Neen, het is niet eenvoudig, twee verschillende stukjes gezin, die samen terug één worden. Ieder heeft zijn eigen gewoontes, z'n eigen opvoedingsmethodes, z'n eigen gedachtes. En dan vooral als er een kind met ass tussen zit, dat is al helemaal niet evident. We lossen onze problemen, onze meningsverschillen op door veel te praten en te luisteren naar elkaar. Toch kan het echt wel leuk zijn, zoals Gamer die in het week-end zich ontfermt over zijn kleinste stiefbroertje(3jaar), Gamer zorgt dat wij ons kunnen uitslapen en zet de anderen aan de ontbijt tafel, zorgt dat de kleinste naar de wc is geweest,enz. Of als ze zo samen een spelletje aan het spelen zijn en er helemaal in op gaan.

Zonnetje blijft het moeilijk hebben met zijn stiefbroertje. Zijn ander dialect, andere opvoeding, zijn totaal ander karakter, maar vooral zijn neiging om te liegen maakt het voor Zonnetje heel moeilijk. Liegen kan voor hem totaal niet (behalve als hij het zelf doet). We kunnen veel oplossen door beloningen, maar zijn neiging om zijn stiefbroertje te slaan, schoppen of krabben blijft bestaan.