27-01-10

Zonnetje houdt niet van leugens

Omdat Zonnetje niet veel verteld van op school, luister ik steeds met volle aandach als hij dit eens een keertje wel doet. Vooral als Gamer niet thuis is praat Zonnetje wel iets meer. Zo ook vorige week toen ik vroeg hoe het geweest was op school, zei hij: niet goed mama. Ik vroeg waarop en hij vertelde met traantjes in zijn ogen dat een vriendje gelogen had over de leeftijd van dit vriendje zijn papa. Zonnetje kan hier echt niet tegen en nu begrijpen we beter zijn gedrag tegenover zijn stiefbroertje die wel eens veel fantaseert en daardoor ook leugens verteld.

Zonnetje heeft ook de gewoonte om zijn sokken bij het slapen gaan naast zijn hoofdkussen te leggen, ik mag daar niet aankomen want dan wordt hij boos: nu weet ik niet meer welke voor de rechter voet is en welke voor de linker voet. Een kind van 7jaar zou zich daar toch niet mee moeten bezig houden denk ik dan.

Gamer doet het heel goed op school. Hij heeft zich ondertussen goed aangepast aan de nieuwe gezinssituatie en is heel lief en zelfstandig.Hij gaat ook redelijk goed om met de problemen van zijn broer. Een droomjongen denk ik dan soms.

14:55 Gepost door | Permalink | Commentaren (0) | Tags: ass |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.