06-06-08

een draaiboek....wat een wonder

Het gaat goed, het gaat zelfs fantastisch met Zonnetje. T´is te zeggen met het zelfstandig worden. De thuisbegeleidster heeft me geholpen om een daglijn en een draaiboek te maken, en voor mij is dit echt een wondermiddel, vooral dan dat draaiboek, want die daglijn daar vecht hij nog mee. We hebben een draaiboek gemaakt voor in de badkamer s´ochtends en één voor s´avonds met picto´s gedownload op www.sclera.be Ik heb die uitgeprint op fotoformaat en op volgorde gestoken in een fotoboekje. Ik had de opdracht gekregen om geduldig te zijn, dat het allemaal niet van in het begin goed ging gaan, en in het begin moest ik meehelpen. En nu na enkele weken zijn we zover dat als Zonnetje éénmaal begonnen is in zijn boekje, hij het helemaal afwerkt. Het grote probleem is nog starten, maar ook daar heb ik iets op gevonden, een kookwekkertje naast hem met 10 minuten op en de beloning van een rugmassage als hij klaar is voor het wekkertje afloopt.  Het boekje werkt zelfs zo goed dat Zonnetje alles doet wat er in dat boekje staat, dingen die hij vroeger niet wou doen (zoals plassen voor het slapengaan), doet hij nu automatisch, ik heb het gevoel dat ik alles in dat boekje kan zetten. Eindelijk leert mijn prutske zelfstandig worden, eindelijk. Volgens de thuisbegeleidster is dit omdat hij behoefte heeft om zijn opdrachten visueel te zien, dat boekje is een gevoel van veiligheid voor hem.

16:30 Gepost door | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Hallo,
Ons is ook aangeraden door te thuisbegeleiding om met pictogrammen te gaan werken, en ik vroeg mij af waar ik er kon vinden, Ik ben heel blij dat jij ze gevonden hebt. Wij gaan er heel veel mee kunnen doen. Bedankt.

Gepost door: Marleen | 06-06-08

Zo is dat hier met een agenda die we gebruiken voor uitstappen of tandartsbezoeken en dergelijke.Een dagschema wordt hier veel te letterlijk genomen en zie je een kind met schema en kookwekker door het huis rennen om het ene na het andere af te werken.Wij houden ons aan bepaalde vaste dingen in huis zoals bv etensuur en bij vrije tijd bespreken we wat hij kan doen of wat we zullen doen.Mijn zoon heeft dan weer meer baat bij geschreven of gesproken stukken dan met picto's.In ieder geval heel fijn voor jullie dat het werkt!!!

Gepost door: onbegrijpelijke | 08-06-08

De commentaren zijn gesloten.