13-03-08

visualisatie is belangrijk

Ik heb gemerkt dat de erge hysterische buien die Zonnetje had grotendeels verdwenen zijn. Hij lijkt die ontgroeid te hebben. In de plaats komen de andere probleempjes naar boven. Overal kreeg ik te horen dat ik voor Zonnetje alles moest visualiseren, picto´s en foto´s gebruiken dus. Ik deed dit volop, maar had eerlijk gezegd weinig resultaat hiermee (dat dacht ik toch), maar stilletjesaan ondervind ik hier toch voordelen van. Een mooi voorbeeld van dat visualiseren heb ik vorige week ondervonden.

Op de GONbespreking werd vermeld dat Zonnetje de volgende dag voor de eerste keer met zijn hele klas een uurtje naar het eerste leerjaar ging gaan, dit gaan ze wekelijks doen. De juf had dit in de klas besproken en omdat Zonnetje daar (naar gewoonte) niks over verteld had, vermelde ik dat ik het hem ging vragen als ik thuis kwam. Ik vroeg het aan Zonnetje, maar kreeg geen reactie, grote ogen die me aanstaarden met een blik op oneindig. Ik ben dit al gewend, dus daar niet verder op ingegaan. Maar diezelfde middag, had ik de site van de school geopend en de foto van de juf van het eerste leerjaar getoond. En ja, een hele uitleg kwam Zonnetje mij geven, over die juf, het eerste leerjaar, en dat hij er naar toe ging gaan.

Gamer krijgt op het moment enkele sessies met de thuisbegeleidster, ik vind dit erg goed voor hem, eens niet alle aandacht voor Zonnetje maar eens voor hem. Ze gaat werken met het boekje: Stijn is anders van Vanvuchelen Marleen.

16:09 Gepost door | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.