05-03-08

Begeleiding

Ik heb ondertussen gemerkt dat er verschillende soorten hulpverleners zijn. Er zijn er die zich met hart en ziel inzetten om je kindje op allerlei soorten manieren te helpen, en er zijn er die enkel hun job doen. Bij die laatste behoort Zonnetje zijn GOnjuf. Die van vorig jaar behoorde bij de eerste categorie, steeds een blad vol geschreven in het schriftje met wat er gedaan werd, en hoe hij erop reageerde, steeds een goede uitleg op de besprekingen, echt iemand die wist waar ze mee bezig was. Maar spijtig genoeg heeft deze GOnjuf een andere job, waardoor Zonnetje iemand anders gekregen heeft. Ik heb in totaal denk ik een 3tal keer contact met haar gehad (bespreking inbegrepen). Ook de juf liet me merken dat het op school ook niet loopt zoals vorig schooljaar. Spijtig vind ik dat, maar ik ben er nu wel achter dat als je de juf en de school achter je hebt, je al ver staat.

Gelukkig heb ik wel veel aan de thuisbegeleidster. Zij is erook bij als er op school besprekingen zijn. Zij gaat nu ook Gamer mee begeleiden, volgende week is er al zo een sessie. Er wordt dan vooral gepraat over zijn gevoelens, wat hij leuk vind aan zijn broer en wat niet,...

10:15 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

hey,
spijtig genoeg vind je die 2de categorie meer terug dan de eerste.En ja idd,een school die voor ouders openstaat is alles en brengt iedereen verder.Ik ben blij het eens van iemand anders te horen :-)

Onbegrijpelijke

Gepost door: onbegrijpelijke | 05-03-08

Dan komt de begeleiding niet vanuit ons team. We hebben allemaal een groot hart voor onze GOn-leerlingen. En we werken véél meer uren dan er op onze uurrooster staan. Ik begrijp niet dat je als GOn-begeleider kan werken zonder dit met je hele hart te doen.

Gepost door: San | 26-03-08

De commentaren zijn gesloten.