18-02-08

Een grappige anekdote...

...die in de toekomst toch niet zo grappig meer zal zijn.

Op donderdag is het fruitdag, de kindjes krijgen dan een stuk fruit van de juf. Het is natuurlijk niet altijd gemakkelijk om al die kindjes hun fruit te laten eten, dus haalt de juf al haar truccen boven. Vorige week zei de juf dat je van een appel goed kan voetballen. Zonnetje wilt nu dus elke woensdag als het voetbaltraining is appel eten. Op zich niet zo erg, maar wie een kindje met ass heeft, zal mij wel begrijpen dat dit wel eens heel erg kan worden. (bv als ik op woensdag geen appel in huis heb). Ook al deze ochtend, toen ik een appel aan het schillen was om mee te geven in de boekentas, was het al paniek:" neen mama, geen appel vandaag, dat mag alleen op woensdag als het training is."Ik heb hem dan toch tot rede kunnen brengen door te beloven dat hij woensdag zeker een appel mee naar school zal krijgen.

Daarjuist was het oudercontact ivm de toetertesten. (dit zijn de testen die de kleuters uit de 3de kleuterklas krijgen om te zien of ze rijp zijn voor het 1ste leerjaar).  Zonnetje had een score van 66/80 of 82%. Ik was reuze fier. Maar voor de juf was dit geen verrassing, zijn intelligentie is zeer goed, de testen verliepen in een rustige sfeer, Zonnetje was aan een tafeltje in een hoekje gezet en de juf had oogcontact. De duidelijke minpunten zijn nog altijd fijne motoriek en concentratie. Ook het mannetje dat ze moeten tekenen is nog niet echt duidelijk (zou op deze leeftijd toch al moeten, maar kindjes met ass hebben een verminderd lichaamsbewustzijn).

Ook mijn verhaal van de appel was voor haar herkenbaar, ze waarschuwde me om de andere weekdagen niet te linken aan een bepaald soort fruit. Ook zij had zo een verhaal. Op maandag en vrijdag gaat Zonnetje naar het revalidatiecentrum en omdat Zonnetje niet terug is in het begin van de drinkpauze, zet de juf zijn chocomelkje al drinkklaar ( rietje erin en flapjes open), op een keer was de juf het vergeten doen en kwam hij achter zijn drankje vragen. De juf zei dat het op de juiste plaats stond, maar hij kon het niet vinden terwijl het drankje er wel stond, maar niet drinkklaar was gemaakt.

20:22 Gepost door | Permalink | Commentaren (2) | Tags: ass toetertest |  Facebook |

Commentaren

Grappig ja zijn ze soms,althans voor ons toch,voor hen is het dan weer een gemeende zaak.Zo had ik eens aan mijn zoon gezegd dat tomaten goed waren voor de concentratie.Je kan niet geloven hoeveel tomaten die toen begon te eten.Gelukkig heb ik hem er kunnen van overtuigen dat het niet nodig was elke dag een hoeveelheid tomaten te moeten eten.

Onbegrijpelijke

Gepost door: onbegrijpelijke | 19-02-08

Hallo,blij dat ik je blog weer kan volgen,Bij jonas is het ook zo dat hij blijkbaar sommigen dingen niet echt opmerkt vb cadeautjes moeten ingepakt zijn of het zijn geen cadeautjes,en indien niet ingepakt ziet hij ze ook niet,misschien heeft hij in zijn gedacht zo de link gelegd.

Gepost door: Marleen | 21-02-08

De commentaren zijn gesloten.